söndag, juli 28, 2013

matblog 22.

en gång hade jag pastafri månad. kanske den sämsta månaden i mitt liv. mera pasta!

vecka 22: pasta med vårlök.


















1 knippe vårlök
1 kruka bladpersilja
1/2 kruka gräslök
1 vitlöksklyfta
50 g pumpafrön
75 g parmesanost
3 msk smör
spagetti

sätt ugnen på 175 grader. dela vårlökarna på längden och placera på ett ugnsfat, ringla över lite olivolja och massera in den, salta med flingsalt. ställ i ugnen i cirka 10 minuter tillsammans med pumpafröna. koka pastan enligt anvisningar, låt rinna av. hacka upp bladpersilja och gräslök, pressa vitlöken. riv parmesanen fint.
h klicka över 3 msk smör i pastan. tillsätt bladpersilja, gräslök, vitlök, pumpafrön och parmesan. blanda ordentligt och servera pastan med vårlöken.

första gången man masserade en vårlök med olivolja. kände mig som en kock! god, "fräsch" mat, men gillar inte när mat är sådär lång, känns som att hälften alltid åker ner och fastnar i halsen med andra hälften är kvar i munnen. ska bli bättre på att använda kniven och inte bara rulla ihop den långa maten och trycka in i käften.

Inga kommentarer: