lördag, oktober 05, 2013

matblogg 35.

i desperat jakt på nån veckans maträtt så läste jag på nån blogg om maten sofrito. fattade inte riktigt vad det var för typ av "rätt", det ingår dock i nånsorts spansk/latinamerikansk matlagning. googlade lite till och följde sen coops recept.

vecka 35: sofrito

















2 gula lökar
2 röda paprikor
1 kg tomater
2 röda chilipepparfrukter
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk strösocker
0,5 dl färsk timjan
1,5 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt, efter smak
1 krm peppar, efter smak
0,5 dl hackad persilja

grovhacka lök, paprika och tomater. klyv chilifrukterna på mitten. ya bort kärnor och väggar. hacka chiliköttet och vitlöken. fräs löken och vitlöken i olivolja. låt paprikan och chilin fräsa med en stund. rör ner tomaterna. tillsätt socker och timjan. koka såsen på svag värme under lock 20-30 minuter. smaka av med vinäger, salt och peppar. blanda i persiljan.

vet fortfarande inte riktigt hur man ska äta den här maten, vad man ska ha till osv. det blev urstarkt så jag åt med keso för att mildra lite. hade även ris och bröd till men det kanske var helt fel? man vet inte.

Inga kommentarer: