lördag, oktober 05, 2013

matblogg 33.

sofia ba du måste göra broccoli fritters! med parmesan. jag ba okerjå!

vecka 33: broccolifritters med parmesan.

















1 kg  broccoli
5 ägg
1,5 dl  dinkelmjöl,
2 dl  parmesanost, riven
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
peppar
rapsolja

2 dl  turkisk yoghurt
100 gram  fetaost

dela broccolin i buketter och koka några minuter så att den är mjuk men har lite tuggmotstånd. häll av vattnet och låt rinna av väl och svalna lite. vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, ost, vitlök, salt och peppar. tillsätt broccolibuketterna och mosa ihop. om det blir för löst, ha i mer mjöl. hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten när oljan är varm. stek några minuter per sida så att det blir en vacker färg. låt rinna av på hushållspapper.

blanda ihop yoghurt med smulad feta.

gjorde den superinspirerade salladen gurksallad och miniminitomater (var tvungen att köpa dom då coop sålde in dem med att de kommer förgylla din sallad som de små juveler de är. they did!).

Inga kommentarer: