tisdag, augusti 06, 2013

matblogg 26.

bjudmat! väntade länge på att laga den här rätten så att det skulle passa in med att jag skulle bjuda nån på middag. jamenar vem vill inte bli bjuden på rosa sås?

vecka 26: zucchinirullar med rödbetssås och bulgur

















röbetsås
1 dl inlagda rödbetor
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

zucchinirullar:
2 zucchinisar
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
250 g skivad mozzarella
1 dl basilikablad
1 ägg
1 dl sesamfrön
1 msk smör
1 msk olivolja

mixa rödbetorna. blanda med övriga ingredienser till såsen.
hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. lägg dem på en skärbräda, salta och peppra. fördela mozzarellan på skivorna, strö över basilikablad och rulla ihop dem så hårt det går. fäst ihop dem med tandpetare.
vispa upp ägget i en skål och häll upp sesamfröna på en tallrik. doppa zucchinirullarna först i äggsmeten och sedan i fröna. stek dem runt om i smör och olja 7–8 minuter.
servera rullarna med nykokt bulgur och yoghurtsås.

eftersom detta var så pass bra bjudmat så bjöd jag på den två dar i rad. receptet är för fyra pers, och första dagen gjorde då tricket att jag gjorde i ordning alla zuccinirullarna framtill att de skulle doppas i ägg och sesamfrö, och sparade hälften till dagen efter när de skulle ätas. då fick de ett fräscht lager ägg och sesamfrö innan stekning. vet ej om det här räknas om ett trick eller om det är bonnförnuft, men kan man tipsa om att man kan vispa sin egen grädde så kan väl jag tipsa om detta.

Inga kommentarer: