tisdag, januari 14, 2014

12. Hepp! Dagens tv-tips.

den här bloggen har fått sitt namn från en teveserien med samma namn som är handlar om en pastorsfamilj på sju personer + hund, där varje avsnitt har en käck lärdom inbakad. en typiskt puttrig familjeserie, iallafall från början, innan det spårade ur med musikalavsnitt och personer som var utskrivna ur serien men ändå födde barn, utan att synas i bild och småsystrar som växte upp och dan ade sexy dance. men från början, mys och gos med familjen för the answer is home! i sommras kom en ny serie, the fosters, och den är exakt likadan. förutom att familjen består av en mamma som är rektor, och den andra mamman är polis. och polismamman har en son från ett tidigare äktenskap. tillsammans med sin poliskollega, som är alkis. och sonen är en goodie two shoes, men också pianovirtuos. och de andra två barnen i familjen är ett adopterat tvillingpar, med latinamerikanska rötter. och deras biologiska mamma är knarkare. och killtvillingen har ahdh. och så får dom två tillfälliga fosterbarn på halsen, en stenhård tjej som just kommit ut från juvie, för att hon slagit sönder sin förra fosterfamiljs bil med ett baseballträ. och hennes lillebror, som gillar att klä ut sig i kvinnokläder, vilket fick den förra fosterfamiljen att gå i taket och vilket var anledningen till att storesyrran smashade bilen.

som ni ser, exakt som seventh heaven. ja, förutom att aaron spelling har producerat den. the fosters produceras av j-lo.

om man vill ha ett mer lättillgängligt men tidsbegränsat tips så påmindes jag på fejan idag om dokumentären om henric de la cour. så himla bra! om att hellre vilja vara begravning än födelsedagskalas och vad som händer när den premissen ändras. hittade till den tackvare en utmärkt recension på tvdags.se. vilket ju också är ett tv-tips! tvdags är en fantastisk site, allt jag nånsin velat ha av svensk tevebevakning! smart, uppdaterat och vägledande. och på svenska.

vsg för tre tv-tips! 

Inga kommentarer: