tisdag, augusti 06, 2013

matblogg 27.

recept fritt ihågkommet (och lätt modifierat) efter den midsommardagsmiddag malin svängde ihop åt vårt äggalleriska/lchf/laktosintolleranta sällskap. 

vecka 27: tandoorilax med äppelsallad. 
















600 gram lax
1 förpackning tandoori chicken spice mix
3 dl naturell yoghurt
chiliflakes
salt & peppar
1 gurka
1 kruka koriander
1 äpple
1 avocado
lit tomat
½ påse salladsblad
valnötter
olivolja

skär laxen i tärningar. blanda kryddmixen med 2 dl yoghurt, marinera med laxen i en påse en stund. häll ner laxen med marinaden i en stekpanna och stek tills fisken är genomstekt.
riv hälften av gurkan och blanda med 1 dl yoghurt, salt & peppar och chiliflakes. gör en sallad på resten av gurkan och de andra grönsakerna och äpplet. strö över valnötter och grovhackad koriander.

gjorde den här rätten åt mamma och pappa på landet och la till lite färskpotatis. då blev man urmätt, i och med att den matiga salladen från början ju var tänkt att ersätta kolhydrater. men det är gott att vara mätt.

Inga kommentarer: