mamma bjöd in sig själv på middag, jag bjöd på det här:
vecka 43: majsbiffar med marockansk bulgur
majsbiffar
1 burk majs (340 g)
1,5 dl majsmjöl
20 cm purjolök, gärna av det gröna
1-2 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
marockansk bulgur
2,5 dl bulgur
5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
5 soltorkade tomater
en näve blandsallad
2 klyftor citron confit
0,5 granatäpple
salt
hacka purjon och blanda med majsen i en bunke. nixa snabbt samman så du får en klumpig blandning med en del hela majskorn kvar. blanda i majsmjöl, sambal oelek, salt och peppar. forma färsen till biffar och stek i olja.
mixa samman vitlök och soltorkade tomater. blanda med bulgur, vatten och salt i en kastrull. koka i 10 minuter eller enligt anvisning på paketet. häll upp bulguren på ett fat, blanda med salladen och finhackad citron confit. kärna ur ett halvt granatäpple och strö över.
hade ingen citron confit. ingen vet vad citron confit är. pressade över lite citron istället, blev bra. det blev uramycket bulgur men bara åtta majsbiffar. fast då hade jag 100 gram för lite majs kom jag på nu.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar