måndag, oktober 28, 2013

matblogg 42.

har bunkrat upp med en hel radda omjagvardinhemmafru-recpet att laga, och när jag ändå hade lånat en potatispress (för att pressa marsipan) så var det bara att passa på.

vecka 42: spagetti med kronärtskockspure, parmesan och persilja
















1 burk kronärtsbottnar
2 – 3 medelstora potatisar
7 valnötter
25 g smör
1 citron
1 kruka persilja
parmesan

hacka valnötterna och rosta i torr panna tills de doftar gott och fått lite färg. skala potatisen och koka mjuk. koka även kronärtsbottnarna i lättsaltat vatten (spar kokvattnet när bottnarna mjuknat). kör bottnarna till lös puré i en mixer med lite av kokvattnet. pressa potatisen i en potatispress. smält smöret och blanda med potatis, rostade nötter och kronärtspuré. smaka upp med peppar och salt. servera till nykokt spaghetti med finhackad persilja, pressad citron, riven parmesan och smörstekt spenat.

mmmmm! alla mina bästa lotta lundgrenrecept innehåller kornärtsskocka! det står i början av det här receptet att det engentligen är tänkt som fyllning i pastakuddar, den här puren gör sig lite dåligt som "sås", men det funkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar