lördag, oktober 05, 2013

matblogg 36.

oklart hur jag hittade det här receptet, inte som att jag brukar hänga på hälsas hemsida. men folk länkar ju på internet, så det var väl så då. kanske via vegomatsedel?

vecka 36: lins- och valnötsbiffar
















1,5 dl röda linser
1 dl quinoa
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
50 g valnötter
1 röd paprika
salt

2 romansalladshuvuden
1 msk olivolja
pressad vitlök
parmesan

kka linser och quinoa efter anvisningar på respektive förpackning. mixa linser, quinoa, vitlök och sambal oelek. hacka valnötterna grovt. hacka paprikan mycket fint. blanda med linsröran. forma till biffar och stek på låg värme tills de känns genomstekta.
skär salladen i avlånga fjärdedelar. Grilla eller stek i grillpanna med olja och vitlök tills salladen fått färg.

okej, det här med att steka sallad och örter verkar vara grejen! först salvian och nu detta. asså salvian är i en helt egen klass, den här salladen kommer inte ens i närheten, men gott blev det. det stod i en liten bonusruta i receptläken att romansalladen gjorde sig bra med vitlök och parmesan, så jag stekte med vitlök och öste på parmesan sen. gjorde även en "kall sås" genom att klicka ut lite turkisk yoghurt och pudra över lite svartpeppar. jojo. man kan väl trolla fram en sås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar