vecka 28: vitlöksstekta kantareller
100 gram krossade, lättsaltade potatischips
600 gram kantareller
1 shalottenlök
2 vitlöksklyftor
olivolja, till stekning
salt och svartpeppar
4 msk kruspersilja, finhackad
4 äggulor, råa
fördela chipskrosset i fyra djupa tallrikar.rensa kantarellerna och skölj dem om det behövs. finhacka schalottenlök och vitlök.stek kantareller, lök och vitlök i olivolja på hög värme. krydda med salt och svartpeppar och vänd ner persiljan. fördela svampen på tallrikarna och toppa med råa äggulor. var och en blandar själv ihop på tallriken innan man äter.
jag halverade alla ingredienser utom äggulan, som jag bara tog en av. jättekul att laga mat med chips! dock att det nog hade varit bättre att äta det här som en tapasrätt istället för som ensam huvudrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar