söndag, juli 28, 2013

matblogg 23.

som sagt, när det är sommar vill man bara äta sallad. här är en från en arlafolder som egentligen handlar om hamburgare men också har en massa side dishes i form av tex sallader. den här innehåller tex säsongsfavoriten nektarin. i originalet innehöll den en dressing på valnötter, sveciaost och gräddfil, men jag orkade inte köpa en svecia enkom för lite dressing så jag skippade detta och strösslade loss med valnötterna istället.

vecka 23: sallad med salvia och valnötter
















250 gram körsbärstomater
2 nektariner
1 liter blandad sallad
1 dl svarta oliver
1 msk olivolja
cirka 25 salviablad
smör och olja till stekning
valnötter

dela tomaterna. kärna ur ock skär nektarinen i  bitar. blanda tomat och nektariner med sallad, oliver och olja i en stor skål. stek salivabladen smör och olja i 2-3 minuter, förvara dem på hushållspapper tills de ska serveras så håller de sig frasiga. strö sedan dem över salladen tillsammans med valnötterna och ät omedelbart.

alltså. olja- och smörsekta salviablad, hur kan det vara så krispigt och gott? lätt årets smakupplevelse! lätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar