tisdag, juli 16, 2013

matblogg 20.

det finns alltid nån ny biff som man kan pröva att göra.

vecka 20: bönbiffar
















1 burk svarta bönor
2,5 deciliter havregryn
1 vitlöksklyfta
1 mellanstor tomat
½ tsk salt
persilja
svartpeppar
½ citron

mixa bönor, havregryn, vitlök, tomat och salt. riv ner skalet av en halv citron och blanda runt. smaka av med peppar, persilja och citronsaft.
forma smeten till bollar, typ en deciliter i varje. hetta upp lite olja i en stekpanna, lägg i bollarna och tryck ut dem till biffar med en stekspade. stek i 3-5 minuter på varje sida.

jag gjorde en aioli till och käkade med potatis. på bilden ses en sk rest blanda med en annan rest, nämligen två hamburgerbrödslock. tillsammans med aioli och avocado. bra biff, spexigt med havregryn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar