fredag, juli 12, 2013

matblogg 17.

nej nu var det alldeles för längesen vi lagade nått som onekligen tipsat om!

vecka 17: bolognese på svarta linser
















1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl svarta belubalinser
2 msk tomatpuré
1 stor tetra krossade tomater
2 dl crème fraîche
2 dl vatten
1 buljongtärning
1 sockerbit
1 msk balsamvinäger
salt & peppar
lite spiskummin
parmesan och basilika
och spagetti.

skala och riv moroten, och skala och hacka lök och vitlök. fräs linserna med morot, lök och vitlök i lite olja. häll i tomatpuré, och rör runt och fräs lite till. tillsätt krossade tomater, crème fraîche, vatten, buljongtärning, sockerbit, balsamvinäger och spiskummin. låt koka i cirka 25-30 minuter tills linserna har fått bra konsistens.
koka pastan. smaka av med salt och peppar och basilika. lägg upp och ös på parmesan.

alla som läser denna blogg för att få middagstips har redan blivit middagstipsade om denna rätt pga m. m. m! det händer verkligen revolutionerande saker i köket hära, nyss började jag med vin i mat och till den här maten rev jag en morot. PÅ RIVJÄRN. detta tortyrredskap höll jag i min hand utan att blodspillan och utan att få panik. och det var det värt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar