söndag, december 31, 2006

i dag är det nyårsafton. då skall man lyssna på "this is the year" hela dagen.

allafall, 2006 var året då jag flyttade hemifrån, började betala räkningar, skaffade extrajobb och bestämde mig för vad jag ska göra med mitt liv. man skulle alltså lätt kunna tro att detta var året jag blev vuxen.
det var också året då jag började skriva igen, och mycket mer, och tackvare det träffade klara. det är jag glad för.
jag lyssnade mest på regina spektor och morrissey, gillad v för vendetta och förortsungar, fick mitt livs teater upplevelse med invasion!, montecore av samme man var en liten pärla och så glodde jag på top model, 7th heaven, gilmore girls, lost och kobra.
/lucy

torsdag, december 28, 2006

wakeup call

idag ringde min ömme fader och väckte mig. jag sa att han inte gjorde det, för klockan var nästan halv tolv och jag vill inte att min far ska tro att jag är en slacker som sover bort halva dagen, dels för att det inte är sant, dels för att han då kommer ringa varje dag för att se till att jag stiger upp.
iallafall, jag tror han gick på det för han hade en lång utläggning om bostadsrätter, hbs kontor, mina bostadsrättsägande vänners situation, regeringen som kommer sälja ut allmännyttan och göra mig hyresrättslös och annat som man uppmärksamt lyssnar på när man är yrvaken men låtsas som att man inte är det.
när vi hade lagt på steg jag ur sängen och gick de få metrar som det är bort till soffan och teven. till min stora lycka möttes jag av vinjetten till ensamma hemma (eng. titel party of five) och blev genast pigg och glad. vilket är lite märkligt för är det nått jag tycker är enerverade så är det vinjetterna till teve-program, men jag antar att det var nostalgin som gjorde det. jag och mamma följde verkligen den serien slaviskt, varje fredag, på nån udda tid, typ halv sex satt vi som klistrade. mamma gillade bailey, jag avgudade claudia. jag lyckades pricka in det igår också, men då missade jag vinjetten. då handlade det om när bailey förstör owens 3årskalas för han är full som ett ägg och iklädd clownkostym så slår han ner charlie. det är så fruktansvärt! jag minns hur djälva obehagligt det var då, jag har aldrig lyckats lokalisera mitt motstånd mot alkohol, men det känns inte helt otroligt att det till viss del skulle komma därifrån, teveserier kan ha stor inverkan på en liten tioåring.
men avsnittet idag! jag grät konstant i en timme. nog för att jag är blödig, men utan att överdirva är det min starkaste teveupplevelse någonsin. dagens avsnitt var det när dom konfronterar bailey, när dom får veta att deras pappa var nykter alkoholist och framförallt när en tårfylld claudia säger att bailey får välja; antingen lägger han av eller så vill hon aldrig mer träffa honom, hon tänker aldrig mer ens tänka på honom. "and you know i love you bailey. i love you the best. this is the only thing i have that i can take away from you to make you stop." det är så fint! det är så hemskt! för bailey går! han tar sin djälva jeansjacka och går. det är helt djävla magiskt.
/lucy

tisdag, december 26, 2006

recap

i lördags gjorde jag allt som bör göras innan julafton och jag och lillebror slog oss ner framför teven kl 00:05 och då drog han fram en julklapp! eftersom det tekniskt sätt var julafton så fick jag öppna den och det var a nightmare before christmas!
julafton förflöt lungt och stilla. lite för lungt och stilla, så pa gjorde ett schema så vi visste exakt vad vi skulle göra hela tiden. jag fick massa bra julklappar, mest en digitalkamera och lampan som jag önskat mig i tusen år!
lillebror hade slagit in mina småpaket i en folieklädd skokartong. pretty ideed.
resten av kvällen ägnades åt att leka med kameran tills batteriet tog slut och åt att gå i KYRKAN! (yes you heard me, julhaters! jag var där och det var julevangeliet och psalmer och ljuständning, och det var fiiint).

på juldagen kom kusinerna och åt och delade ut presenter.
sen drog jag till ellen och efter det blev det vänner och bekanta. vi trängdes och dansade så att svetten lackade och det var fint och bra och dom spelade två the ark-låtar och the plan och jag dog av lycka (för jag har världens okreddigaste musiksmak). det bästa var ändå att ellen hittade en blingbling-kepa som jag snabbt claimde och som gav mig en personlighetsförändring. lite senare komplimenterades gangsta-outfiten med nånsorts guldpärlband med klockor på som fick fungera som tung guldkedja. observera järna min cruella de ville-frippa som är rödlockig på ena sidan och blond oh spikrak på andra, och hur guldet runt halsen glittrar till.

sen drog jag sandra med mig hem och vi i morse gjorde vi scones och glodde på 24hour party people. jag uppskattade den mycket mer nu en första gången jag såg den, antagligen för att jag är lite mer "nere med manchesterscenen under 80talet" dvs. jag har gråtit till love will tear us apart några fler gånger och kolla på kobra när det handlade om ian curtis.

/lucy

lördag, december 23, 2006

DAN FÖRE DAN!

jul jul jul! julen är kanske årets bästa högtid, men egentligen gillar jag nog den 23 bättre än den 24. det är nu som the final touches kommer, nu man fortfarande kan längta. i år ska jag dessutom "vända hem", det känns ju himla spex.
väl hemma ska jag klä granen, ställa i ordning krubban (alltså vem sa det att det var fjantigt kristet med krubba? säkert nån av mina DÖPTA julhater kompisar) och annat julpynt, slå in ett par julklappar, lägga dom under granen, provsmaka julmaten, byta julklappar med sofia, gå till grannarna och dricka glögg och få biobiljetter i julklapp(och den klappen är den enda man får öppna före julafton!) och till sist; traditionsenligt kolla på a nightmare before christmas med lillebror.
/lucy
min mor känner mig alltför väl, hon mailade denna igår.

fredag, december 22, 2006

vi vill bara rocka man

igår var jag hos thomas och gjorde pepparkakshus. efter många förslag på diverse spexiga hus (torson, eifeltornet, en krubba) blev det tillslut en tribute till fuglesang, om en i mera hedenhös lik style. en pepparkaksrymdraket. när vi skulle göra ritningen kom våra rätta sam-jag fram, "hur ska vi göra en sexkantig""nu gör du fel""nej!" "eller var det fel? ska man göra såhär?""DET GÅR INTE!" "det var ju rätt" etc. räkna och mäta och visualisera är inte vår grej alltså.
vi gjorde diverse rymlingar och aliens och planeter i marsipan och jag gjorde christer himself, med michelingubbedräckt och fiskskål och svensk flagga. thomas hängde upp planeterna i lampan så det blev värsta instalationen.
nästa år ska vi göra tallinbåten i genomskärning och lägga extra krut på dansgolvet med discokulor och toppless klasskamrater,

idag åkte jag och mötte bror och köpte muffins och hyrde nacho livbre. dåliga muffins, bra film. jack black alltså! intervjun med honom i dn var helt underbar. "vi vill bara rocka, man"

onsdag, december 20, 2006

i have left the building

idag var sista dagen på barnkulturen. nu ska jag ha jullov. I EN MÅNAD! haha, yes alltså! jag kommer bli sjukt uttråkad, jag måste ha ett projekt, just nu är planen att läsa maria gripes samlade verk.
jaja, hej då barnkultursuckers, jag kommer inte sakna er! eller jo, magda och snygga killen och min handledare men ingen annan, framför allt inte asjobbiga mamman. att jag aldrig kommer träffa henne mer kommer nog gör mig till en bättre människa.
igår firade jag och mary att jag var klar med barnkulturuppsatsen genom att äta after eight och kolla på boston public, JESS var med och var het undercover polis. good times, good times.
och i måndags gjorde jag många roliga saker: laminerade, storhandlade och spelade tp. jag har sånna simpla nöjen alltså. storhandlingen var helt klart höjdpunkten, jag köpte rosa diskhandskar, cause im such a girlie-girl. man kan inbilla sig att det blir roligare (obs! inte roligt) att diska då.

/lucy

tisdag, december 19, 2006

biblioteksblottaren strikes again!

NAKENCHOCK PÅ UNIVERSITETSBIBLIOTEKET!
Ni minns kanske blottaren som hade hängt runt utanför tysta läsesalen när Lucy var på jobbet för ett tag sedan? Idag hängde jag med Lucy när hon skulle jobba, för att försöka lära mig saker om titrering och massprocent och gud vet vad. Så efter att ha snott lite kaffe från personalautomaten (joråsåatt - jag får vara BACKSTAGE på bibblan!) gick jag till min favoritspot i lärandets galleria. Där satt jag och kände mig dum ett tag, och försökte räkna saker. Emellanåt tittade jag ut lite genom fönstret och tänkte på vad man skulle göra om det kom en blottare och på att snön säkert smälter bort till i morgon. Men så efter en stund, när jag har hunnit ta av mig skorna och är djupt försjunken i att experiemntera med min miniräknare, hör jag förfärade utrop! Typ i stil med "MEN GUUUUD VAD GÖÖÖR HAN?!". Så jag tittar ut och ser en karl med byxorna nere! Som tur var verkade han vara nöjd när jag till slut började fatta vad jag såg och vände sig om, drog upp brallorna och sprang iväg. Rådig som jag är hastade jag till Lucy i disken och berättade vad som har hänt. Hon har ju lite mer blottarerfarenhet än jag, så hon panikade inte. Men hennes kollegor ringde till vakterna, och jag fick en dammsugare som plåster på såren. Sen bondade jag lite med mina medoffer, det var fint.

Vilket scoop. Jag skulle kameramobilfotat så hade jag blivit rik.

-Mary

torsdag, december 14, 2006

julkort

man får ta emot en del gnälliga kalgomål från folk här som dom vill att man ska föra vidare. det är tråkigt och otrevligt, för alla beter sig som det är mitt fel. det är det inte.
men nyss kom en liten vänlig farbror fram och överräckte ett julkort. god jul stod det med förtryckta bokstäver och sen hade han skrivit "lampan 514 i läsesalen på plan 5 fungerar inte. önskar en låntagare".
/lucy

tisdag, december 12, 2006

tack herr belvén tack!

fikapausade precis med te som smakade aprikospuré (m-m-m!) och damsugare med RÖD marispan och VIT choklad (eller var det nu var, det såg otroligt vitt och konstgjort ut). det var mary som tipsade mig. jag satt och fikade och tittade på den kassa juldekorationen i café tr3an och bara kände hur julmyset spred sig i ansiktet. och så kom jag på mig själv med att tänka på hur snälla och fina delicato är som gör sånna snygga juldamsugare bara för min skull, så jag ska få känna lite äkta julkänsla blandad med articiella färgämnen och smaker. uppriktig tacksamhet är vad jag känner, and thats what christmas is all about. eller blandar jag ihop med thanksgiving nu?

/ lucy, i naivitetens tjänst.

ps. ny doft i köket: nejlikeapelsin!

blåsa

idag har jag fått en klänning av min mamma.
så nu har jag kirrat både nyårsblåsa och håruppsättning, nu är nån skyldig att dra med mig på nån tjusig nyårstillställning. do it!

ganska lol på att min nyårsblåsa är i mystys (obs! ej velor!), men ruthie kommer gilla den iallafall.
/lucy

måndag, december 11, 2006

lukter

igår gjorde vi julgodis. jag och yosabeth gjorde knäck, som blev god, men som tog slut för fort för jag tappde tålamodet med smeten och vlle hellre göra marsipangubbar som alla andra.
jag och sofia hade en inofficell tävling i att bräcka varandra med mest kreativa marispanpyntet (alltså vi har alltid den här tävlingen, den som är pyssligast och mest kreativ vinner, jul och födelsedagar handlar om att lägga ner mest tid på den andres present och slå in den snyggast.) sofias bästa var två tuttar, min bästa var prinsesstårtan som hade olika lager av fyllning och florsockerpuder. alltså vann jag. lisa som inte var med i tävlingen (som ingen iochförsig visste pågick) gjorde värsta snygga munnen.
sen gjorde hon och hanna mintkyssar också. inte så lyckat skulle man kunna säga. dom blev inte vita, utan såg ut som nånsorts modernt glasjulpynt från kosta boda.
men det luktade gott iallafall. ända ut i trappen, där det i vanliga fall luktar rök.

imorse hade mina hyacinter slagit ut och visade sig vara rosa. jahaja. det luktade i alla fall hyacint, mmm. jullukt.

ikväll kommer det förhoppningsvis lukta plommonpaj här.
/lucy

lördag, december 09, 2006

vem är jag? jo, 24601!

Jag har gått tillbaka till mina rötter och lyssnar på musikal. Jag bakar också lussebullar, och idag har jag och Lucy städat och fixat som fan här hemma så nu är det skitsnyggt. I morgon får vi besök och ska pyssla julgodis - det blir festligt värre! Jag är så himla huslig. Ja, eller vi då, men Lucy har övergett mig för någon slags släkting och gratismat. Menmen, jag har ju snart nybakade bullar och en stark tevekväll framför mig. Just nu ser mitt schema ut såhär: först julkalendern (som jag sov förbi i morse). Sedan har jag en paus då jag ska göra själva lussebullarna (än så länge är bara degen klar), och efter det blir det Solo med Laleh. Efter det har förhoppningsvis bullarna jäst klart så jag kan sätta in dem i ugnen. Sen är det en lucka på några timmar (som jag funderar på att använda till handarbete!) tills Hedwig and the Angry Inch börjar på ettan.
Rock!

Ja, och i förrgår och igår var jag på finlandskryssning. Jag drack nästan ingen alkohol, gjorde inte av med några pengar, vaktade en dörr i fyra timmar, hängde med ett par jävligt stabila tjejer och drack mycket flaskvatten. The end.

fredag, december 08, 2006

msnkonversation mellan mig och min tioåriga kusin

sofia & vendela ni är mina bästa vänner!!!!! säger:

hej

prettyugly säger:

hejhej

sofia & vendela ni är mina bästa vänner!!!!! säger:

vg?

prettyugly säger:

pärlplattor

prettyugly säger:

vad gör du?

sofia & vendela ni är mina bästa vänner!!!!! säger:

leker med kompisar 2

sofia & vendela ni är mina bästa vänner!!!!! säger:

gör man inte pärlplattor när man är lite större

sofia & vendela ni är mina bästa vänner!!!!! säger:

skämta bara!

prettyugly säger:

haha

sofia & vendela ni är mina bästa vänner!!!!! säger:

tyckte du det var roligt

prettyugly säger:

lite

sofia & vendela ni är mina bästa vänner!!!!! säger:

inte jag.

tisdag, december 05, 2006

SPAM!

Istället för att plugga nu surfar jag bloggar. Festligt värre. Bland annat har jag läst Hultsfred-Håkans blogg. Den var sådär. Jag har träffat honom, han ser ut som Moby. Alltså, inte på smått vis heller.

Okej, en lista från en blogg som jag läste alldeles nyss (också sådär), dealen är att man sätter sin spelare på shuffle och svarar med första låt som kommer upp - spexig eller hur! Here goes:

Will it be ok?
Missbruk beivras - Las Palmas

How are you feeling today?
Mount Washington - Beth Orton

How do your friends see you?
Lawyers, Guns and Money - Warren Zevon

Will you get married?
Take me out - Franz Ferdinand

What is your best friend's theme song?
Om tiden vill ifatt - Lars Winnerbäck

What is the story of your life?
Sally - Gogol Bordello

What was
high school like?
They say - Common

How can you get ahead in life?
I would never wanna be young - Gogol Bordello

What is the best thing about your friends?
Boy named Sue - Johnny Cash

What is tonight going to be like?
Blueprint 2 - Jay Z

What is in store for the remainder of this weekend?
Hands Up - TLC

What song describes you?
Cigarettes And Chocolate Milk - Rufus Wainwright

To describe your grandparents?
Hur ska jag göra för att komma över vägen - James & Karin

How is your life going?

Cuervo Loco-Skit - Jean Grae

What song will they play at your funeral?
Diamonds From Sierra Leone (Remix) (Feat. Jay-Z) - Kanye West

How does the world see you?
One For My Baby (And One More For The Road) - Billie Holiday

Will you have a happy life?
Dear Yoko - John Lennon

What do your friends really think of you?
Brain Drain - Marianne Faithful

Do people secretly lust after you?
Misty Mountain Hop - Led Zeppelin

How can I make myself happy?
Watch Me - Jean Grae

What should you do with your life?
Fake Street Hats - The Streets


Will you ever have children?

Studying Stones - Ani DiFranco

Den där listan är nog bara rolig om man fuskar, jag fick ju inga bra. Inte särskilt representativ för mitt musiklyssnande heller. Ack.

-Mary

P.S. Kom igen Lucy, du med då!

måndag, december 04, 2006

shopping list

i fredags var jag och mary på ikea och shoppade järnet. såklart köpte vi bara det nödvändigaste:
en lampa till luke
hyacint + kruka
lampsladdar och sånt
batterier
papperskorg
två skrivbordsben
svart tyg
vitt tyg
mönstrat tyg
blockljus
duschdraperi
ett lila änglaljus
tillbringare
termos
påsklämmor
skohorn
penslar
rivjärn (obs! det är marys! jag tänker aldrig ens peta på det! huuuuu. ryyyyyys.)
överkast
tvättunna

jag är personligen mest nöjd med änglaljuset. det är jättestor och jättelila. mary tycker det är fult. det gör jag också, men alltså, gotta love the kitsch! jag tycker att man kan vara tacksam för att det är ett ljus som kommer brinna upp och inte en vägglampa i samma stil som varar för evigt...

föröverigt fick jag igår det årliga beviset på att jag inte är riktigt vuxen än:jag fick en chokladkalender precis som alla andra barn i släkten. tur.

/lucy

lördag, december 02, 2006

börja sprida nyheterna!

Är sjukt trött. Kom just hem från en väldigt trevlig tillställning, som jag var tvungen att lämna eftersom jag höll på att somna. Ska sova nu, men eftersom internet åt mitt bloggande häromdagen så måste jag bara skriva kort om vad jag och Hanna gjorde i torsdags. Först så kom Hanna hit, sen panikstädade jag ett litet tag eftersom mina föräldrar och min farmor skulle komma förbi. Ruthie fick springa till PrisExtra och köpa en mopp. Sen åt vi pepparkakor och diskuterade min brors framtidsplaner, och sen åkte familjen vidare. OCH SEN BOKADE VI EN RESA TILL DET STORA ÄPPLET. Just det bitches! Om en månad drar jag och min homegirl till New York. Vi har höga förväntningar på en veckas fartfyllda äventyr (mina förväntningar inbegriper mest promenader och museum, men det är vilt så det räcker för mig). Har ni bra tips på saker att göra och places to be så säg till.

Annars:
Jag och Ruthie och Peter Petrowski (bland andra) var på maskis igår. Jag var fältbiolog, Peter var det kommunistiska spöket och Ruthie var ninja. Fast först var hon Regina Lund, vilket var mycket underhållande. Jag var full, idag har jag varit bakis och trött men inte lika bakis och trött som Ruthie som var tvungen att jobba till råga på allt. Lucy var inte med på maskerad, men såg på Idol-finalen och gick upp tidigt för att dra in pengar till hushållet.
Jo, och årets TV-julkalender verkar mycket lovande. Vi har lyssnat på radioditon också, men både jag och Lucy var för trötta för att ha mer än väldigt vaga minnen av vad den gick ut på.

Godnatt och lycka till.

Mary

torsdag, november 30, 2006

blottaraction

idag var det action på bibblan vill jag lova. vi hade en blottare!
eller han var inte i biblioteket utan stod utanför fönstret och visade upp sig för de kvällspluggande studenterna.
vi kallade på vakten, men blottaren var long gone då. vakterna beslutade sig för att söka igenom terrängen, delade upp sig och militärjoggade ut.
sjukt roligt på det hela taget, framför allt vakterna som var som små matchobarn på julafton med sitt "uppdrag".
/lucy

ps. SNART FÅR JAG ÄTA GODIS!

onsdag, november 29, 2006

then the trucks came over the hill...

i måndags såg jag coca colareklamen för första gången iår. julkänslan!
ja, jag vet, kommersiella jippon istället för religiösa högtider-yadayada, elaka multinationella företag-yadayad. okej. jag dricker inte ens cola, det är typ det äckligaste som finns efter öl. men känslan! julen! traditioner! högtidsbundna, återkommande reklamer! att vi har sånt i vårt land, det är fint!
colan och blossa kom jag på själv i måndags. lisa på pekade xiderjulreklamen (med snö i flaskan! drinkhora på den!). och nu såg jag aladinreklamen, SOM INTE VAR SOM DEN ALLTID HAR VARIT!!
hallå, marabou, fattar ni ingenting eller? grejer är ju att det ska vara samma, thats the concept of christmas! guuuuud.
men alltså, det var ju lite roligt att den enda chokladpralin som var kvar på övre lagret var den asäckliga körsbärlikören som alla hatar. undrar om det var medvetet, och i så fall, varför tar dom inte bara bort den om dom vet att ingen gillar den?
eller, dom kanske har fattat grejen på den punkten, den måste ju vara med, trots att ingen vill ha den, för det har den ju ALLTID VARIT!

/lucy

tisdag, november 28, 2006

love is giving, and commenting

sofia klagade på att man inte kan kommentera, men nu har jag varit haxxor och skillzzor så nu ska det går bra. kommentera livet ur er, mina vänner!
sofia sa också att man tydligen kan lägga vetevärmaren i vanliga ugnen, och om det är sant så antar jag att den är tillbaka på önskelistan. den får sällskap av lilla sjö jungfru-badlakanet som finns på hemtex och av bra böcker.
love is giving, som h&m uttryckte det engång, kanske julen 2002, i tvåan på gymnasiet när vi gjorde en tidning och sandra skrev en krönika med titeln, "love is giving blir tillslut viktigast".
/lucy

i don't think your redy for this jelly

jag hade en rolig helg i helgen. det är man inte bortskämd med alltid.
av all sprundlande rolighet så var nog ändå det bästa min och marys "förfest" i lördags (mary följde inte med ut sen hence the "", jag däremot var pepp pepp pepp och en red dress- sjungande guttaperkaboll hela vägen till medis).
den bestod av att vi låg i marys säng, lyssnade på destinys child och sugababes och dansade. medan vi låg ner. rumpskakadet till bootylicious var inte av denna värld.
liggdansen är den nya sittdansen, i'll tell ya!

på fredag är det första december. det innebär en mängd saker men framför allt betyder det att den godisfria månaden är slut.
här är en lista på godis jag ska äta en minut över tolv natten torsdag/fredag:
violer
zigzag
nya aftereightminigodiset
maraboudiam (tips från jenny)
yogurthdoppade grejer
stora nappar
sega gubbar
DAMSUGARE

the list keeps growing...

/lucy

lördag, november 25, 2006

en fredag, en lördag

sitter hemma hos ma och pa ikällaren. de senaste tre timmarna har mor och jag ägnat åt attligga i ssoffan och äta kakor och dricka te. innan dess var jag på ikea i min ensamhet (grr...) och köpte livsnödvändigheter.

igår var jag och magda på elsemarie och småpapporna. galet bra! jag hade en liten ledsen hannaflicka bredvid mig som jag fick ta hand om lite efter som hennes mor och lillebror stod vi utgången in case of akutledsenhet. först var hannaflickan ledsen och hade händerna i munnen, men snart tinade hon upp och engagerade sig till tusen. ah, the healing powers of dockteater.
köpte en vinterjacka också innan jag gick hem och slängde in en tvätt. allt detta innan klockan hunnit slå tolv.

på kvällen var jag hos jenny. lagade middag och umgick med hennes paris vänner. det var mycket slaktmaskin för ålar, stölder och musikbranch.
/lucy

torsdag, november 23, 2006

edit

jag skulle vilja framföra en lite ändring på önskelistan.
jag kom på att jag inte har nån micro, och då är det ganska värdelöst att ha en vetevärmare. så stryk den från listan, om ni inte vill ge mig en micro på köpet vill säga.
/lucy

här ska jag alltid leva, moder svea! sekel ska gå och komma, i ditt rike.

kom precis hem fårn klara där det var skrivcirkel, mycket trevligt, trots manfall. vi pratade om klaras text, drack te och åt bullar från lisas jobb.
men framför allt berättade lisa en sak som gjorde henne till den tuffaste jag vet. lisa har varit med i moder svea. fattar ni?! MODER SVEA!! det bästa som hänt svensk fredags underhållning någonsin. och hon var med! alltså jag är sååå avundsjuk, jag har aldrig träffat nån som gjort nått coolare. gud, det programmet gick verkligen när jag var som mest insnöad på svensk historia, i mellanstadiet, och älskade hermans historia, pappa och jag läste "när sverige var som störst" och jag kunde rabbla konungalängden.
det var min dröm att få vara med i moder svea. jag hatade jul i kapernaumskådisarna och lotta på bråkmakargatan-grete för att dom fick vara med, jag kunde så himla mycket mer än dom, dom va ju bara kända.
jag kommer speciellt ihåg att de gjorde om popdängor och gav dem en historisk text. tex så fick ges "när vi gräver guld i usa" en käck text som gick såhär:
till alla dom som uppfunnit saker, gjort lilla sverige känt, och tagit på patent!
gotta love it alltså!

ps. lisa har dessutom träffat drottningen, i samband med att hon vann nutidsorienteringen i nian. respect.

/lucy

onsdag, november 22, 2006

ha!

Trodde ni ja! Jag vill också skriva min önskelista.

Jeffery Foucault - Ghost Repeater
Barbro Lindgren - Korken flyger och VLMF - Vad lever man för
Köksknivar, helst vassa
En såndär penna som man kan rita mönster på tyg med
En Tucano Cobra Horizontal Limit för 14-tums iBook
En hel, och eventuellt bekväm, skrivbordsstol
Ett jobb


Tack på förhand.

åh micke micke hej micke

Skoja inte det är snyggt i köket. Bra jobbat Lucy - en eloge. Happy har lite svårt att vänja sig vid sitt nya kvarter dock. I brist på bokhylla bor han nu på köksbordet. Med jämna mellanrum hörs det plingande från köket. Jag gissar att det är den plötsliga tillgången på soljus som efter ett liv i dunkel gör honom lite nervös.

Lyssnade på Roy Andersson idag när han snackade om sin nya film på Work in progress. Det var ganska intressant, moderatorn var bra och Roy snackade på. Man fick se typ två scener från hans kommande film vilket var sjukt jobbigt. Inte för att filmen verkar dålig (tvärt om) utan för att folk skrattade så hysteriskt hela tiden. Dels var det inte särskilt roligt, och dels skrattade de verkligen HYSTERISKT. Typ med konstiga hickande ljud och frustanden och så. Jag blir väldigt hämmad av andra människors skratt.

Work in progress igår med Johans Brisinger. Herregud alltså. Inbunden och traumatiserad ung man blir förlöst ur sin sorg med hjälp av sexuellt frigjord ung kvinna. Sett den förut någon? Att den unga kvinnan var lite speciell och frisinnad och inte såg världen på samma dystra, inåtvända sätt som alla andra i filmen visades väldigt fint genom att introducera karaktären topless. Hon fortsatte sedan att konsekvent bada halvnaken i hela filmen. Tillsammans med den traumatiserade unge mannen, som såklart inte reagerade alls på detta (han var ju faktiskt DEPRIMERAD). Jaja. Mikael Nykvist var också med i alla fall och han var OCKSÅ ledsen fast han fick i alla fall vara lite full och frusta lite och vara sådär härligt Manlig Skådespelare Som På Ett Känslosamt Och Gripande Sätt Visar Känslor (Till Exempel Genom Att Nästan Grina Med Sin Döda Sons Flytväst I Famnen Och Bli Full Ibland). Flytväst i barnstorlek + Micke Nykvist med darrig underläpp = mycket gripande. Aaah, nä, dessutom utspelade sig allt i nån jävla skärgårdsmiljö så inte bara sprang frigjorda tjejen omkring och Ronja-skrek spontant (! det är sant!) utan hon gjorde det dessutom på en skärgårdsö. Nädu Johan. Men Micke gjorde väl det han gör bra, och han killen som var med i den där andra filmen där Micke Nykvist är hustrumisshandlare var också okej fast ganska stel ibland. Och skärgården är ju snygg. Eh ja just det. Den kommer säkert att bli hyllad i vilket fall som helst, eftersom den handlar om Män Med Känslor (TM) och de brukar ju gå hem.

Annars har jag inte sett sådär jättemycket värt. Jag måste nästan alltid gå ut ur biografen typ 10 minuter innan filmen slutar vilket är lite surt. Men jag får ju styra och ställa och det är ju min grej. Men Buenos Aires 1977 gillade jag mycket. Likaså Heaven's Doors, fast jag sov lite i början så det tog ett tag innan jag fattade vad som hände. Som tur var hade jag typ tre timmar på mig att förstå. Bröderna som har gjort filmen var crazy också, helt otippat. De svor konstant och pratade mest om hur man förför tjejer.

Jag har fått ett smickrande och oväntat erbjudande också, vi får se hur det går. Nu ska jag slagga.

-Mary

tisdag, november 21, 2006

önskelista

ge mig, det är jul snart och jag är snällast av alla:

en liten digitalkamera
en plastflamingo
en såndär bakduk i teflon eller nylon eller vad det nu är. non stick.
en vetevärmare
en verktygslåda, gärna i guld och gärna innehållande en liten blommig hammare
och alltid alltid alltid jonas bohlinlampan "liv"

tack på förhand, ska nog maila detta till ma och pa också, det är ju där cashen finns.

/lucy

bloggen är död, länge leve bloggen

skoja, klart bloggen inte är död. den dör aldrig, allt är förgängligt utom bloggen.
men inte är det tätt mellan gångerna. ingen vet varför.
nu, lite traditionsenlig statusrapport:
lucy: sitter här med marmeladmackor och stina nordenstam

mary: är på filmfestivalen och styr upp, som vanligt, hon är aldrig hemma nu för tiden

ruthie: no fucking clue, hon bor inte här längre nämligen. det är den bittra sanningen. hon har tatt sitt pick och pack (vilket betyder allt som fanns här nästan, alla vardagsrumsmöbler och alla husgeråd i allafall, vi har EN gaffel, man får äta i skift) och flyttat in med sina guldtapert och petrowski.

idag har jag annars hämtat min plonka på little persia där jag glömde den igår och köpt pärlor. och sen kom jag hem och var värsta STÄDSUGEN. på allvar, känslan var "jag vill städa", så jag städade massor, typ hela köket. men jag han inte damsuga för jag kom på att jag var tvungen att jobba, och att för att kunna jobba behövde jag 1 äta, 2 göra ett örhänge (jag har överträffat mig själv typ.). så himla typiskt alltså, jag ville verkligen bara bara städa, huuuur ofta händer det? never i tell you.
livet kom emellan mig och mitt städade kök.
/lucy

måndag, november 13, 2006

storken

Statusrapport:

Ruthie är i flyttartagen.

Jag är i brödbakartagen.

Lucy är tagen på sängen (HAHAHA!)

Men mest av allt är vi barnväntartagen. Snart kommer barnet! Heja!

torsdag, november 09, 2006

upptäckt:

jag kan dricka te utan socker
MEN
jag kan inte dricka te utan mjölk

(fast helst ska det vara både och)

onsdag, november 08, 2006

bangare

jahap, då blev det ingen skrivcrikel idag då. för alla bangade! emma är i gbg och går på konsert, mary har volontärmöte, ruthie hade glömt bort, klara var stressad och lisa har jag inte hört ett pip ifrån. vilket ju inte behöver betyda att hon inte kommer, hon kanske trycker på ringklockan om 16 minuter och vill skrivcirkla för glatta livet. men det verkar iallafall som att alla bangar, utom jag. story of my life alltså. tur att jag inte bakade, då hade jag varit väldigt bitter nu. å andra sidan hade jag haft ett bakverk som kunde hålla mig sällskap i brist på andra. men det hade säkert brutit mot den godisfria månadens regler. åå alltså. jag tror jag gör en ostmacka och fortsätter att inte vara bitter.
/lucy

tisdag, november 07, 2006

say cheeeeeeeeeeese!

jag sitter och äter ostmackor med min msnkompis. alltså, han hemma hos sig och jag hemma hos mig. vi började prata om mat och att han gjorde en macka och då blev jag sugen och så väntade han på mig så vi kunde ta första tuggan tillsammans. gulli va? bu har vi också bestämt att ostmackor är hjältemat. det är verkligen gott, mmmm, ooooooosssst!
jag köpte ost för första gången idag sen jag flyttade. okej, that wasn't entirely true, för jag klev faktiskt sugen på ostmacka igår när jag åkte hem från jobbet, så jag vankade in på prisXtra och gick till ost disken, men där fanns bara desertostar, mjukostar och färdigskivade ostar.
eh, okej. så då gjorde jag något som ligger långt under min värdighet, men jag var verkligen jätte jättesugen på ostmacka okej? jag hade liksom inget val, okej? jag hade tänkt på den hela den 20 minuter långa bussresan, okej? there was no turing back at this point.
så jag gjorde det otänkbara. jag köpte färdigskivad ost. skamset och med ansiktet halvt gömt i halsduken betalade jag för min plastförpackning med 12 färdigskurnaskivor ost i.
hemma skrattade mary mig rakt i ansiktet, men så gjorde vi te och åt hennes mammas bröd och då kunde minsann hon också tänka sig färdigskivat.
men idag har jag alltså köpt riktig ost, och guuuuud. ostmacka är kanske världens mest underskattade maträtt.
/lucy

söndag, november 05, 2006

a to the izz-ö

Nu är jag alltså i min hemstad för att styra upp mitt liv. Hittills har det gått rätt bra faktiskt, jag har pluggat duktigt och druckit en massa vin med mina föräldrar. I morgon åker jag hem igen, om inte SJ kukar ur som vanligt och jag istället blir strandsatt utanför Gävle. En bedrift på alla sätt och vis, eftersom Gävle inte ligger på vägen, men jag skulle verkligen inte bli förvånad. Å andra sidan så skulle en tågförsening på några timmar göra att jag hinner virka klart min sjal + den till Lucy. Virka är verkligen the shit. Igår pratade jag och min pappa länge om hur mycket vi tycker om repetitiva uppgifter. Min bästa är att sortera saker, gärna pärlor eller mynt. Pappa gillar pussel och att slipa, typ. När jag var liten brukade vi spendera quality-fader-dotter-time med att sortera pappas skivsamling i bokstavsordning. Vi gjorde det flera gånger vill jag minnas, med olika varianter - typ strikt bokstavsordning eller populärmusik för sig och klassikt för sig. Det var tider det.

Nu ska jag lära mig fler saker. Fridens.

-Mary

torsdag, november 02, 2006

TILL MARY



alltså coolaste grabben i förortsungar, unge herr blixtlim himself, spelar en av huvudrollerna i årets julkalender! lätt att det blir uppstigning kvart över sju hela december!

en klass för sig

nu ska jag gnälla lite över min klass. eller okej, jag ska gnälla över mamman i min klass, en av dom, den värsta. hon ställer puckade frågor hela tiden, tycker all kurslitteratur utan bilder är för svårt och berättar anekdoter om sin barn varje föreläsning. det sista är iochförsig otroligt underhållande, för oftats berättar hon saker som hon tror ska framställa hennes som världens bästa mamma, men oftas har det motsatt effekt, utan att hon fattar det. idag tex. så sa hon att hon tycker björnes magasin är ett tråkigt och långsamt program så hennes barn får inte titta på det. hennes barn är fyra + spädis (som ofta ammas under föreläsningarna!!). alltså jag vet inte men barnprogrammen är kanske till för barnen i första hand. just a thought.

och nu blir det lite ytligt, för jag har ströt mig hela dagen på en tjejs örhängen. eller jag har ströt mig varje gång jag har sett hennes öghängen hela terminen. dom är så fula! dom passar inte till hennes kläder! dom passar inte henne! dom är typ gulliga! alltså jag dör. jag kan inte ta henne på allvar bara för örhängena, eller ta på allvar är fel ord, jag think less of her.
hennes hemskaste örhängen:
ett par stora stiluett hjärtan i guld,
ett par äpplen i som skimmrar med detaljer i strass,
ett par bulliga hjärtan med polkagrisränder
och, värst av allt, ett par gigantiska franskaliljor/scoutsymbolsgrejer i regnbågsstrass.

var är ebba von när man för en gångs skull behöver henne?

onsdag, november 01, 2006

pretto

idag är stora-hemtenta-dagen. eller varje dag sen i fredags har varit stora-hemtenta-dagen, men idag är det sista chansen. det går ju inte så där alldeles lysande. eller jag gör det svårare än vad det behöver vara, jag är extremt pretto hela tiden, eller jag vill vara pretto iallafall. exempel: jag försöker kritisera frånvaron av genustänk och skriver då så här "Jag saknar en problematisering. Jag saknar ett varför. Jag nöjer mig inte med ett ”så här är det”, jag vill veta vad det beror på. Och jag tror att svaret kanske stavas g-e-n-u-s."
lite längre ner har jag på ett omfång av 4 (fyra) rader lyckats referara till simone de beavoir, yvonne hirdman OCH judith butler.
hörde jag prettoklockan ringa?
/lucy

måndag, oktober 30, 2006

tårtan















Det här gjorde jag och Lucy i helgen. Tack gud för kameramobilen. Jag visste väl att den skulle komma till användning någon gång. Det finns också bilder på Lucy när hon gör sitt carver-offer-ansikte. Mycket underhållande. Man kan få se dem om man kommer hit.

-Mary

torsdag, oktober 26, 2006

don't drink and derive

Jag är trött och har tråkigt och ingen är hemma som kan roa mig. Ingen är hemma alls, faktiskt, utom jag. Det är inget bra på teve heller - bara Extreme Home Makeover som jag inte kan se utan att börja grina vilket är fruktansvärt förnedrande och pinsamt så det går bort. Jag tror att någon har rökt utanför vår dörr.

Jag och Lucy var inne i stan idag och köpte lite olika grejer, till exempel en lampa, så vi är all set för att göra om nedervåningen till bordell när Ruthie flyttar. Ha! Det kommer att bli värsta porriga - vi är så himla inredningsarkitektiga så det finns inte. Saker och ting kommer liksom att MATCHA varandra.

Nu läser jag skämtsidor om matematik och fysik. ROCK!

tisdag, oktober 24, 2006

time told:

det var otrligt fint och bra.

måndag, oktober 23, 2006

only time will tell

oh my godness!
nu gjorde jag antingen nått extremt patetiskt och pinsamt eller nått otroligt fint och bra. framtiden får utvisa vilket kors jag skall bära...
men jag kommer ha hjärtklappning varje gång jag öppnar min mejl de närmaste dagarna. crap.

tapeter är honung för själen, my friends

Nu har jag, en halvtimma innan nomineringarna släpps, mejlat in mina gissningar till Ada om vem som ska vinna Augustpriset. Jag ska på en mycket kulturell get-together och träffa såna som jag, fast antagligen äldre och därmed lite skrämmande, och diskutera våra nomineringar. Något långt bak i mitt huvud viskar om 33:an-seminarium. Duh, verkligen inte!

Jag kan inte bestämma mig för om det är världens coolaste eller världens töntigaste. Det är ju liksom röda mattan in i barnkultureliten, which I so want to be a part of, men något är det som inte riktigt stämmer. Det kan vara att jag varken skrivit böcker eller jobbar med dem, tror inte att det räknas att sälja dem, man ska nog liksom vara förläggare eller något.

Men som min pappa så fint sa till mig på väg hem från en släktmiddag i lördags: du är ju familjens lilla wannabe. För det är ju verkligen precis vad man vill höra när man tycker att man har ställt upp och offrat sin lördagskväll för att dricka bag-in-box med släkten. Och när man redan har ångest för att man inte bara har pappa- utan även grova systerkomplex. Sen fick han dåligt samvete och började prata om hur kul det är att jag ska köpa svindyra tapeter. Han la armen om mig och var väldigt faderlig, han lyckades nästan förvirra mig så mycket att jag glömde hur elak han hade varit. Sen kom jag på det igen och höll på att börja grina, men man vill fan inte grina när man åker över västerbron i buss tillsammans med sina föräldrar en lördagskväll. så då tänkte jag också på tapeterna istället. de är guld.

söndag, oktober 22, 2006

highway to cell

Jag ligger galet efter i fysiken igen, men eftersom jag och fysik nuförtiden uppenbarligen är SÅHÄR tighta så är det inget problem. Jag är faktiskt riktigt zen. Ruthie hustlade utskrifter åt mig från bibblan också, det är så jävla värt att ha kontakter. Något jag däremot ska ta itu med när jag blir stor är att inte säga ja till att jobba med projekt som jag vet med största sannolikhet kommer att bli tråkiga och dryga, bara för att det låter roligt när jag är full eller för att jag vill vara artig. Jag inser nu att jag är en ja-sägare. Det är hårt, jag har levt hela mitt liv i tron att jag är en nej-sägare, men innerst inne vill jag bara vara till lags och att alla ska vara snälla och glada och ha kul och UTVECKLAS tillsammans genom problemlösning, värderingsövningar och STOP-START-CONTINUE .

STOP-START-CONTINUE för mitt liv:
STOP glömma saker
START lämna tillbaka låneböcker i tid
CONTINUE vara smart

Ibland är det precis som i kvällens avsnitt av 7th heaven här hemma. Inte att någon ska gifta sig med någon som de andra inte gillar för att ändå smyga ut på parkeringen för att träffa en mystisk tjej SAMTIDIGT som den blivande (ej omtyckta) äkta maken/makan lämnas ensam med sitt ex. Utan mer som när alla pratar i mobil samtidigt och det ringer hela tiden och man inte kan ha ett helt samtal utan att någons telefon ringer.

In other news: PETER PETROWSKI ÄR TILLBAKA!

lördag, oktober 21, 2006

the power of... reklam

alltså. man att man är så lätt påverkad av reklam. liksom, komigen, jag är en självständigt tänkande människa som kritiskt kan ta ställning. men nu har ja börjat tvivla på min egen fritänkande förmåga.
den senaste veckan har den helt fantastiska delictaoreklamen suttit uppe, bland annat den med en liten pyramid av damsugare med texten garanterat fri från fullkorn. det är ju hur roligt och genialt som helst! jag älskar den. och damsugare har alltid varit mitt favvobakverk, om man måste välja. helst av allt skulle jag vilja ha en egen reklamaffish i köket, ska kontakta delicato snarast för att se om det kan gå.
men nu till mitt sviktande fritänkande: den senaste veckan har jag ätit en damsugare om dagen, i princip. varje gång jag har haft fika paus har jag sprungit till atuomaterna och lagt i 8 kronor och njutit. för att jämföra kan vi titta på förra veckan, då jag inte åt damsugare en enda gång. coincidence? I THINK NOT!

idag gick det till och med så långt att jag övervägde att "låna" 8 spänn ur kassaapparaten för att tillgodose mitt behov (obs! jag gjorde det inte... för att jag lyckades skramla ihop pengarna genom att gå igenom alla mina fickor och fack i väskan.) okej okej, jag erkänner! jag har ett problem! jag ska anmäla mig till anonyma damusgarjunkies innan ni får plocka upp mig från rännstenen där jag ligger och skakar i sviterna efter en sockerchock!

jag har ett svagt sinne, det är inte mitt fel. jag skyller endast och enbart på delicatos reklamkampanj!

firmafest

igår hade kvälls-och helgpersonalen "festligheter" tillsammans med cheferna.
det festliga bestod i att vi först fick lära oss en massa juridiska databaser (booooring, men bra så man slipper göra bort sig inför juristerna, det är alltid värsta att inte kunna svara på deras frågor) och gå guidead tur nere i magasinen och sen åkte vi hem till en av cheferna och åt lyxpizza och kladdkaka, mumma!
vi pratade sjukt mycket om bibblan, såklart. framförallt om allt obehagligt som kan hända där. typ låntagare som gör ofina närmnaden, om personal som bettede sig lika dant. de tre slagsmål som e hade bevittnat och om att det spökar i magasinen. spökar! i love it. det rörde sig tydligen om kicksteps som förflyttade sig av egenkraft och en tvärhand hög dvärg/vätte i snickarbyxor som åkter eldriven sparkcykel. spännande as hell.

okej, nu är en av personalerna som vi varnades för igår här och kutar runt i återlämingen. not so nice.
/lucy

torsdag, oktober 19, 2006

a working class hero is something to be

detta har hänt under min arbetsdag, eller i dirket anslutning till den:
jag åker buss. mitt på enköpingsvägen så PANG! smäller det till och bussen säcker ihop i en lutning åt vänster. jahaja. bara att stiga av och korsa flerfilskorsningen. och bli försenad.

sen jobbar jag lite och är lika fantastiskt trevlig och charmerande och hjälpsam som vanligt. DÅ kommer låntagaren (som inte ens är låntagare för hon ska inte låna utan jag ska vara hennes personliga guide och utstå hennes gnäll) from hell. hon är 1) otrevlig och 2) korkad. man får inte vara både ock, det vet ju alla. om man är otrevlig så måste man vara smart och är man korkad så ska man fanimej veta sin plats och vara trevlig. men nejnej, inte denna dame.
iallafall, hon undrar om jag kan hjälpa henne att hitta en hörsal. och visst det kan jag, trots att det inte är part of my job description, men jag är ju särdeles hjälpsam så visst, jag kan kolla upp var denna sal kan vara. vilken sal är det? nej se det vet hon inte. då blir det ju genast lite svårare, det finns ju ett par stycken här. men okej, vad är det som ska hända där då? jo nån slags föreläsning om mobiltelefoner och hälsa. okej, men då söker vi lite på su:s hemsida dårå. och vi söker på föreläsaren och föreläsningen och en sal som ska heta cosmopolitan (never heard of, men jag tror ju inte att jag vet ALLT, det kan ju finnas en hörsal som jag missat, så jag kollar) medan hon hela tiden klagar på att jag scrollar för fort och kollar fel (nej det gör jag inte, jag är kung på att söka ok?!) och "prova så här" men systemet funkar inte så hållkäften kärring säger jag inte för jag är väluppfostrat och framförallt serviceminded, så jag hjälper snällt och svara vänligt och ler och kollar på forksardagarna ochg öppna föreläsningar och andra föreläsningar men nix, inga mobiktelefoner.
och som sista utväg frågar jag om hon kanske har ett namn på föreläsningen och så googlar jag (för den är uppenbarligen inte på su) och vips! får jag en träff, med rätt namn, rätt föreläsare, rätt tid och datum, en sal som heter kort och gott "hörsalen". hörsalen finns på naturhistoriska riksmuseet. (ba yes, jag hittade det jag har löst den svåra svåra uppgiften, plus i kanten och guldstjärna) och då säger hon "nej det kan inte stämma". eh? jag har aldrig sett nått som stämt så bra i hela mitt liv, allt stämmer ju! allt! men det litar hon inte på, utan tycker att jag ska ringa till museet och fråga om det verkligen stämmer det som står på deras hemsida, som uppdaterades igår. typ där går gränsen för min servicemind. jag säger att det är där, det kan bara vara där, gå dit (och lämna mig i fred innan jag kastar mig runt din hals och stryper dig).

gaaaahhhhaaa. mer irriterande människa har jag aldrig mött. hur kan man åka nånstans utan att kolla upp vart man ska? på allvar, då förtjänar man inte ens hjälp.

jag var tvugen att ta rast omedelbart och köpa både delicatoboll OCH damsugare för att lugna mina nerver och bli på bra humör igen.
tur att det bara är ett 3timmarspass.

/lucy

lördag, oktober 14, 2006

Expectation and the blues

Det mest deprimerande är att vara inställd på att göra någonting och sen inte göra det. Jag har inga som helst problem med att sitta hemma en lördagskväll - det finns till och med dem som skulle hävda att det är något jag föredrar (jag vet! jag som är så spexig) - men inte om jag trodde att jag skulle hitta på något. Meh. Så istället för alkohol i glada vänners lag så sitter jag och lyssnar på min deppigaste låtlista (playing now: Send in the clowns med Sarah Vaughan). Jag tror att ett av mina problem kan vara att jag förväntar mig att andra ska hitta på underhållningen. Men eftersom jag är inte den som är den och faktiskt MEDVETEN om mina brister och villig att möta mina demoner och all that jazz så jag har till och med gjort två aktiva kontaktsökande försök. En vän skulle jobba och en svarade inte. Men hallå! Alla andra är ju bortresta, eller så väljer de bort mig för att gå på töntiga jobbmiddagar (just det Ruthie!). Folk alltså. Who needs them anyway.

Hur jag kanske tänker tillbringa min kväll:
Dricka upp vinet som är kvar från igår. Typ två tredjedelars bag-in-box.
Titta på hela säsong 6 av Top Model som Ruthie har på sin dator
Sortera mina blandade pärlor efter färg (det är grymt frustrerande med blandade pärlor)
Läsa
Wikipedia
Googla spännande sjukdomar som jag skulle kunna ha
Göra låtlistor i iTunes

Ps. Nu såg jag att jag har inte mindre än fyra versioner av Bring in the clowns. Jag ska lyssna på dem på repeat!

-Mary

onsdag, oktober 11, 2006

allt är sant

statusrapport, typ:

mary multitaskade som fan förrut och bakade bröd, soppa och pålägg SAMTIDIGT som hon kollade på nån töntig teveserie som hon låtsas skojtitta på men som hon är helt besatt av på riktigt. ursäkten är visst att en snygg är med.
men det gör ingenting, hälsar mary, för dagens (eller life time of man as we know it) töntigaste är att ruthie och petrowski är och äter middag för att det idag är deras 6månaders dag! (jag vred mig av gapskratt när mary berättade för mig.) om det faktiskt är just den här dagen som är the big six är lite oklart, eftersom det råder lite meningsskiljaktigheter om vilken dag man ska räkna ifrån. lamt är det iallafall.
mary har fått ett tillfälligt tidsbegränsat telefonjobb, vilket är sjukt bra eftersom det faller samman med hennes plan på att effektivisera sitt liv. på det här sättet behöver hon inte gå i kogonitiv beteendeterapi utan kommer var all cured på måndag när telefoneradet tagit slut. smart!
idag när jag kom hem hade jag fått tyra mail från ruthie, i form av förlåtmuffins eftersom hon och jasmine kom hem mitt i natten och fnittrade i skrubben så jag vaknade. om jag får förlåtmuffins varje gång ruthie stör min sömn så får hon gärna störa mig varje dag. (hon gör sjukt goda muffins.)

thats all folks!

/lucy, med mary som moraliskt stöd

måndag, oktober 09, 2006

Just because you aint paranoid does'nt mean they aint out to get you

alltså idag när jag kom till jobbet så träffade jag en kollega (till mig och mamma, men mest till mamma kanske) och hon sa hej och sen sa hon typ "det där med timbrokärringen håller jag med om, haha" och jag ba he på utsidan. på insidan skrek jag istället WHAT?! hur visste hon vad jag tyckte om timborkärringen? varför visste hon att jag kallade henne timborkärringen och inte tillexempel Chilr som svt morgon? har hon läst här? eller ännu värre, har mor min läst här? the horror, the horror!! från och med nu blir det sten hård censur på inläggen.

när jag hade befunnit mig i skräckens och paranojas grymma landskap gjorde jag det bästa jag gjort på länge. jag tog en powernap! på riktigt. jag låg och sov i typ 45 minuter i vilorummet på bibblan. ahhh. jag är som en helt ny människa. inte ett dugg paranoid längre...

on a furthe note: igår när jag var på bio med jimmy moon (jag och mary kom fram till att det var den korrekta benämningen på honom, efter lite dividerande) så hade mary vänligheten att via sms uppdatera mig på händelse utveckligen i gårdagens 7th heaven avsnitt. med ca en kvarts mellanrum fick jag utförliga referat av det som utspelades sig på teven. informationsflöde alltså!

söndag, oktober 08, 2006

mamma det har gått för långt nu

Statusrapport

Ruthie: badar badkar och tittar på OC. Samtidigt.

Lucy: tjänar pengar, får eventuellt skäll av arga låntagare.

Peter Petrowski: är typ på hemlig ort, kanske. Inte här i alla fall.

Mary: ensam, oälskad och övergiven av alla. Ska plugga.

lördag, oktober 07, 2006

chestnut

idag när jag gick till jobbet var det så fin höst ute.
det duggregnade lite fint, jag hade halsduk och mantchande trogvantar och det var lite lagom kyligt. och så blåste det lite och POW så fick jag ett gulnat lönnlöv i ansiktet.
jag trodde inte att det kunde bli bättre men DÅ trampade jag på en taggig kastanj som delade sig och släppt ut den slätaste och mest brunglänsande lilla kastanj jag någonsin sett. så klart tog jag den genast till mitt hjärta ( läs stoppade den i fickan)!
i will love you fore ever sweet little chestnut.
/lucy

it's a bitch convincing people to like you

Såhär går det när man varken dricker vatten eller kräks innan man går och lägger sig, nu har jag världens baksmälla. Jag som aldrig blir bakis! Var är världen på väg.

Jag och Ruthie hade en intensiv kväll igår. Först var jag superduktig och svängde ihop världens näst godaste kantarellsoppa (den Lucy gjorde häromdagen var lite godare). Sen var det något av en dimma av frisyrer, pärlplattor, strykjärn, presentinpackningo, öl och Green Day i ett par timmar. Sen åkte vi i hundra år till fel sida av stan, gick på fest, gav bort presenter och blev fullare och tröttare. Så efter några timmar åkte vi hem. Ruthie somnade, vaknade och somnade om vid varje ny station. Jag somnade ett par gånger, men det gjorde mig illamående så istället roade jag mig med att försöka fokusera blicken. Det gick sådär. Väl hemma somnade jag direkt (verkligen sådär tecknad serie-direkt) medan Ruthie, som var den som var tröttast) valde att se på ett avsnitt av THE OC! Just det!

Igår spenderade jag en stor del av min dag med att researcha Cecilia Stegö Chilò och moderaternas kulturpolitik. Herrejevlar. För det första så känns det ju som ett jättefint tecken att de väljer någon som inte har jobbat med kultur öht innan. Eller vaddå, hon har ju jobbat med meeedia. På Timbro! Och SvD's ledarsida! Jag dööör. Cecilia Stegö Chilò gillar att se en och annan biorulle då och då, men hennes 10- och 15-åriga söner tar mycket tid. Eh, okej. Ja, jag var ju också ganska krävande när jag var 15. Framför allt kunde man ju inte ta med mig någonstans, speciellt inte på bio och teater.
Såhär tycker moderaterna om kultur:
Det är ju bra med kultur. Speciellt viktigt är det att man ska få betala för att titta på tavlor på museum och att vi lägger mer pengar på att bevara kyrkor och slott. Alla gillar ju kyrkor och slott! Sport gillar vi också - heja kultur!

Annars så har Göran Hägglund fått sin önskepost. Grattis Göran! Det blir nog en fest det här.

-Mary

fredag, oktober 06, 2006

fredriks lag

herregud den nya regeringen!
carl bildt var ju en överraskning men inte särskilt förvånande, jag menar vem skulle annas fått den posten?
andra frågor man kan ställa sig är varför i helvete man låter en timbrokärring vara kulturminister?! hur är det ens moraliskt försvarbart?!
och var är bigitta olsson? hon är den enda borgarbracka som jag ens orkar lyssna på och eventuellt skulle kunna relaterat till.
/lucy

onsdag, oktober 04, 2006

moi et tu

Jag vet inte vad det är med mig, jag blir helt handlingsförlamad när jag har mycket att göra. JAG VET JAG VET alla har pluggångest, det betyder att man lever. Men shit alltså, det är opraktiskt som tusan.

Igår var jag och Ruthie på bio och premiärminglade. Vi såg minst tre kändisar som vi visste vilka det vara - bl.a. Sveriges snyggaste Daniel Larsson. Och Marika Lagercrantz. Fresh. Man fick vin och choklad också, jag hade iofs hoppats mycket på snittar. Anyways, filmen var bra också - jättebra ibland till och med. Det var en dansk som såg ut lite som Peter Petrowski. Men tillbaka till minglet - jag blir superstressad när alla är sådär lyckade och snygga och har snygga kläder och kan stå och smutta på sitt vin i hundra år och se bekväma ut. Okej såhär: mina strumpbyxor höll på att åka ned hela tiden (de satt typ i knävecken, fett pinsamt och obekvämt) PLUS att det var hål i dem på låret, det var skitvarmt och jag svettades like crazy och dessutom var jag tvungen att anstränga mig för att inte stirra på Marika Lagercrantz. Och om någon sätter ett glas vin i handen på mig så dricker jag upp det jättesnabbt, det är som en arbetsskada.

Idag ska jag och Lucy på bullkalas, för att fira att det är kanelbullens dag. My kind of högtid. Ruthie bangar för hon ska köpa tapeter och ut och slira. Alla håller tummarna för att jag kan smöra mig in tillräckligt mycket hos Lucys kompis så jag får ta över hennes jobb när hon slutar. Om jag får ett jobb så slipper jag därmed plugga för att få pengar, något som bara leder till gråt och tandagnisslan som vi vet. Jag slipper pluggångest, folk slipper mitt gnäll - alla blir glada!

Det blir en hektisk helg, i morgon är det något slags Bangrelaterat galej på Debaser Medis, på fredag är det någon slags inflyttningsfest och på lördag är det någon slags sista-festen-innan-barnet-föds-fest. Ingen rast, ingen ro.

-Mary

mina föräldrar har fler vänner än jag har

och det är nu jag borde äta frukost och klä på mig, sen sätta mig framför datorn, dra ut internetsladden och skriva en augustprisvinnande roman. inte många får augustpriset för sin debutbok, men jag var på Johanna Thydells seminarium i Göteborg.

Yes, för jag var på bokmässan med min kulturella familj. Jag stod i pappas seriemonter och skämdes. ibland gömde jag mig bakom skynket. Montern var typ en kiosk i masonit, jag menar masonite. jag låtsades att vi var på husvagnssemester och att jag inte var en tönt som jobbade gratis åt min pappa men gömde mig så fort det kom någon under 30 förbi. husvagnssemesterfantasin gav mig mer ångest än verkligheten så sen slutade jag med den. mittemot oss var kartago. alla som jobbade där var unga och snygga. jag tittade ner i marken när jag gick förbi dem, fick vi ögonkontakt sa jag hej jättesnabbt och gick sen därifrån. varje dag så träffade vi en miljard människor som mina föräldrar kände, jag träffade typ ingen jag kände, fast jag letade. första natten grät jag lite under täcket. när jag vaknade sa mamma att jag såg trött ut. jag längtade hem. varje dag beklagade vi oss över att det är så jobbigt att behöva äta på restaurang. det är jobbigt att vara på mässa. det är jobbigt när det inte finns dusch på hotellrummet och man måste vänta tio minuter. vi, var jag och mamma. pappa tyckte att allting var fint hela tiden och det säger han inte alls för att kompensera. nä. för han tycker det. min pappa tycker om att diska. han tycker om allt som alla andra inte tycker om. han tycker om de jobbiga på jobbet som alla andra hatar. min pappa är som jag fast tvärtom. han tycker om allt. och han skäms aldrig. jag skäms över det.

sen fick jag åka hem. redan i bilen på väg hem började vi prata om hur trevligt det hade varit. särskilt mamma tyckte att det hade varit kul. vi stannade i alingsås för det är sveriges mest konditoritäta stad. jag åt prinsesstårta och sen tog jag fel på min pappa och en annan gubbe. det var lika jobbigt som när man var fem och ryckte fel gubbe i ärmen. jag vände mig om och sprang därifrån. sen var jag tvungen, alltså verkligen tvungen, att kissa och då behövde jag gå förbi honom för att komma till toaletten. jag tittade i golvet och låtsades skriva sms när jag gick förbi.

sen kom vi äntligen hem. men all den där Thydell-inspirationen har jag liksom tappat. jag tycker att det är roligare att läsa bråken i internetforumet för dem på min kurs. fast jag skriver inga inlägg själv.

- Ruthie

Förresten ska jag kolla tapeter snart. Typ med guld.

tisdag, oktober 03, 2006

roliga saker som hände igår, i tur och ordning

#1 jag fick G+ på min hemtenta (skryt)
#2 jag och ruthie blev inspirerade av vänner så nu har vi storslagna brudklänningsprövarplaner.
#3 när vi skulle in på stampen igår hade hittade jag inte mitt leg, men med hjälp av mitt frisikiskort och studentkort så ordnade det sig ändå (hahaha) det är faktiskt inte första gången jag använder mitt friskiskort som leg, dom brukar accepteras det på söderkällaren också, trots att det bara är ett foto och mitt namn.

slow night at the library annars, kan bero på att jag skrämmer bort alla låntagare med min TBChosta. nu ska jag ta rast och äta upp mammas cholkadpraliner (lyx!)

/lucy

som man bäddar får man ligga

Igår var jag värsta produktiv. jag gick upp kl 7 och tvättade, sen pluggade jag, lagade lunch och smörgåspålägg, åkte till festivalkontoret och jobbade, handlade muttrar och skruvar och en ihopfällbar tvättkorg och åkte till min morbror för middag. Fett värt. Idag har jag försovit mig, varit i skolan men inte lärt mig någonting, letat efter mönsterpapper i Solna Centrum utan framgång och kommit hem för att plugga men inte gjort något vettigt. Jag tänker i och för sig använda mina muttrar och skruvar för att sätta ben på sängen (aka SKEPPET) så att jag kan lägga saker under den. Typ lådor.

Vi hade en smärre kris här i helgen - internet försvann! Två dagar utan internet, fatta. Sen kom internet tillbaka, det känns bra. Tryggt.

Lucy håller på med ett hemligt projekt på nedervåningen. Det har något att göra med dörren, och kanske en pärlplatta tror jag. Eller ett strykjärn. Hon låter som om hon ska hosta upp lungorna också - inte so fresh and so clean clean direkt.

- Mary

söndag, oktober 01, 2006

Ruthie åter från de döda

Igår fick jag en mindre överraskning när det uppdagades att jag skulle arbeta. två timmar försenad gled jag lite snyggt in på jobbet. bristen på hårspray och deodorant var skrämmande uppenbar. Jag höll mig på lämpligt avstånd från alla.

Även idag är jag alltså här. All work and no play. It's a disaster for my social life. Igår blev festkvällen med Mary inställd och hon fick trippa iväg ensam i sin klänning och sina smutsiga strumpbyxor. Kvar var jag pch Peter med sjuka mängder mat och Ben&Jerry glass. Jag klagade inte.

Idag ska Zlatans födelse firas, tror jag. Inte fisken eller fotbollsspelaren. See you in Kallhäll folks!

Over and out
Ruthie.

fredag, september 29, 2006

yo yo yo



idag fyller en av mina allra finaste år. hipp hipp och hurra i tusenden.
så här snygg och trevlig ser hon ut, iallafall om man har tillgång till datestars kippdockegrejer som fösvann för ett år sen (synd!).
loves you, baby yo.
/lucy

torsdag, september 28, 2006

jag hjärta rainman

Medan Ruthie och Lucy roade sig med att gå på lokal i går, så fördrev jag tiden med att äta glass, äta godis, plugga halvhjärtat i max femton minuter och kolla på typ tre Veronica Mars-avsnitt. Sedan sova jag dessutom förbi min tvätttid i morse, vilket var en av mina anledningar för att stanna hemma igår. Eller, jag vet inte om någon gick på det direkt, men målet var i alla fall att gå upp tidigt.
Ah, jag får ångest över att jag inte pluggar så för att dämpa ångesten försöker jag fokusera på andra saker som jag tycker är roliga, vilket gör att jag får mindre tid över till plugg och därmed mer ångest. Det är en ond cirkel. Tur att jag är en naturbegåvning klarar det mesta på charm och ljug.

Häromdagen bekände jag min genifetisch för Lucy. Det är sant, jag är hur svag som helst för karlar som kan de första trehundra decimalerna av pi och annat spännande. Ge mig en rubikskub och en kille som kan lösa den på under en minut och jag är såld.

Spännande fakta:
Om man stryker alla symetriska bokstäver i alfabetet (det utan svenska påhitt som å, ä och ö dårå) så grupperas bokstäverna som blir kvar som siffror i pi:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
6 3 1 4 1

Om man tänker att talserien börjar vid i så har man snabbt och geschwindt de första fem siffrorna i pi (avrundat [ha! det blev typ ett rim!])!
Bättre än Da Vinci-koden!

ett magdeburgerspel vill jag ha

Nils ferlin var ju helt ute cyklade, man borde visst sova när natten faller på. Herregud. Inte heller är jag mager om varken armar, ben eller hals. Jag känner att jag och Nils glider längre och längre ifrån varandra.

The Soundtrack of My Youth:
Nils Ferlin
Evert Taube (det här var alltså innan jag blev hipp och medveten och insåg att prostitutionsromantiserande kanske ändå inte är the shit)
Trollflöjten
Hjältar och monster på himlavalvet
Klas Klättermus
Djurens brevlåda/Barnlåtar
Peter Pan
Kul i bilen
Eva Dahlgren - En blekt blondins hjärta (mitt första köpekassettband!)
Mahlatini and the Mahotella Queens
Skillingtryck
Beatles
Schlager
Rolling Stones och Simon & Garfunkel på 45-varv istället för 33.

-Mary

RIP

så igår var jag och ruthie på VÄRLDSHISTORIENS SISTA BABA (undrar exakt hur många gånger jag har använt den frasen det senaste dygnet ).
vi köade två timmar och kom in på precis rätt sida av inrädet, för vi trängde oss med stil, tillskillnad från de övriga i vårt sällskap.
nu räknar jag mina blåmärken, från både dansgolvet och krigskön innan och framförallt cykelstyret som så trevligt borrade sig in straxt ovanför högerhöft.
antal blåmärken är det ända sanna måttet på hur pass lyckade en utekväll var.
/lucy

söndag, september 24, 2006

ahahahahaha


Dagens roligaste! http://xkcd.com/

veckoslut

Det har varit en intensiv helg när det gäller familjeumgänge. Nu har jag liksom klarat av släktbonding för ett helt år. Schysst utdelning också, gratis mat, gratis alkohol och löfte om gratis bio. Fett värt.

Det har tydligen blivit ändringar i Kanal 5's tablå, så de nya avsnitten av 7th heaven börjar inte alls idag som det var sagt utan "längre fram"? Vadå "längre fram", hur vagt är det? Jävla skit, aldrig får man vara riktigt nöjd.

Det är någon slags gudsjtänst på gång tror jag. Hoppas ingen ska gifta sig i alla fall, jag tänker se på film. Fast shit, nu fick jag värsta ångesten för att jag ska se på film istället för att plugga, men jag måste ju se de jävla filmerna också. Planen är att se på film, cykla till Sumpan och svara på frågor om hur det är att vara samtalsledare, cykla hem, plugga och se på en till film. Busy busy busy! Och då har jag dessutom hunnit med att vara inne i stan och bli bjuden på frukost. Jag är så om mig och kring mig.

-Mary

lördag, september 23, 2006

the circus is in town.

igår var jag på nycirkus, de ni!
det var, spännande. och mycket klättrande och slå knut på sig själv och sång på danska och röda ögon och trampetter och linor och plintar och klädbyten och carniekänlsa och lite spex. jaha, tänker kanske ni, som går på nycirkus en gång iveckan, så där är det alltid. men vad vet jag? jag är inte speciellt van som nycirkusbesökare. men jag tyckte det var ganska underhållande (ska det vara det?), men stundtals blev det så abstrakt att jag tappade konscentrationen och började tänka på andra saker (typ varför inte jag så där vig? vad ska jag ha för matlåda? kroppsstrumpor?). jag kunde inte heller se nån handling (ska det vara det?), men det kan bero på mina svårighter med danska språket. jag tror iallafall att de försökte gestalat scenarion och känslor, kanske.
sista grejen var iallafall hur tuff och fin som helst, jag var dödskoncentrarad hela tiden. det var ett par som hängde i en trampett och i varandra och dom hade vita kroppsstrumpor och istället för att det bara handlade om hur viga, starka och smidiga de var så blev det värsta fina ömhetscenen och gud så vackert! det trodde man inte, att man skulle bli tagen och uppfyld av nycirkusen.

fredag, september 22, 2006

Gott nytt 5767

Jag har haft platta skor idag, och gått omkring en massa, så nu har jag sjukt ont i fötterna. Hädanefter ska jag bara ha fotriktiga skor, jag vet ju egentligen att det är det jag vill men så får jag för mig att jag vill vara häftig och så blir det så här.

Lucy har gjort en grym plommonpaj som jag just åt upp. Hon har m4d 5ki112.

Shana Tova motherfuckers, nu ska jag duscha och sen ska jag umgås med släkten och få en massa käk och förhoppningsvis alkohol.

Btw. Såhär i efterhand kan jag ju se att min häftiga present inte är så häftig. Snarare äcklig och ful.

frulle

när jag flyttade in här, en solig förmiddag i maj, mötte ruthie mig och förklarade att en av de bästa grejerna med att flytta hemifrån var att man kunde äta vad man ville när man ville.
"idag åt jag glass till frukost" sa hon och log sitt nöjdleende.

idag har jag ätit samma sak + micrad plommonpaj.

torsdag, september 21, 2006

jakten på den försvunna boken

har ägnat större delen (nåja...) av kvällens pass åt att leta efter solskenslandet svensk film på 2000talet. mary behövde den och eftersom jag är en fin människa, och framförallt tar alla tillfällen jag får att flasha mina bibliotekarieskillz så åtog jag mig uppdraget med ett käkt leende och stort självförtoende.
jag gick till Ihyllan, men! boken var inte där, trots att jag kollade ordentligt. "mary, you stupid stup", tänkte jag, och kollade upp uppställningen en extra gång. men den sa samma ska som mary. så jag kollade på hyllan igen- ingen bok.
då rådffrågade jag den hemliga katalogen, också den hade samma uppgifter.
men en liten ledtråd uppenbarade sig, den kattades förra tisdagen! jag visste dock inte riktigt hur jag skulle tolka denna nya information så jag vände mig till superbibliotekarien de luxe, aka mamma.
efter telefonsamtal till mor och lite spring nere på bokvården så fann jag tillslut boken bland nyförvärvet.
när jag ändå var i gasen så passade jag på att trolla bort lite böter från marys bibliotekskort.
volia! mission:completed.

hell to the yeah

Är full. Har precis kommit hem. Har snott en stilig present på tuben, till antingen Ruthie eller Lucy (okej, den som dyker upp först, med all sannolikhet Lucy eftersom Ruthie är och gör den andra stora staden osäker [okej jag snodde den inte så mycket som jag hittade den, stor skillnad]). Har umgåtts med en barndomsvän, det var fett kul, man skulle kunna säga att vi återfann varandra. Ojoj, nu behövde jag stava om varandra tre gånger. Herre.
Hur stavas umgåtts egentligen, med ett eller två t?
Idag på fysiken lärde jag mig hur fort jorden snurrar. Det är lite obehagligt, men det sätter saker och ting i perspektiv.

En sak jag har tänkt på, angående Supernatural. Fatta hur skadad man skulle vara om ens pappa sen man var kanske fem hade lärt en att döda gremlins. Jag har issues för att mina föräldrar tvingade mig att sova i tält jämt, jag skulle ju vara död. Fatta hur många tält jag har sovit i i mina dar. Tält och nedfälda bilsäten och läskiga vandrarhemssovsalar med svettiga fältbiologer. Tur att de är snygga i alla fall, Supernaturalgrabbarna (han som var med i Days of our lives, inte han som var med i Gilmore Girls). Jag har dessutom bara ett avsnitt kvar nu. Det var värsta cliffhanger i senaste. GUD, så spännande. Hur ska det gå.

Ha! jag skulle vara så bra om jag blev kidnappad, precis som SIBA-snubben. Fatta hur nöjd han måste vara över alla deckare han har läst i sina dagar.

-Mary

tisdag, september 19, 2006

hemma söta hemma

Yes alltså, tillbaka i betongen. Jag har svettats som en galning hela vägen från skogen till Stockholm. Dessutom satt jag baklänges och tittade på Supernatural på datorn hela vägen (okej en som är med är snygg håll käften) och snusade, vilket tillsammans gjorde mig lätt illamående. Så nu luktar jag äckligt (Ha! När jag spelade in mitt hjärta så stod det att man inte fick använda starka dofter - hallå! Kan jag hjälpa min kroppsodör kanske), är klibbig och har ont i nacken. It's all good.

Ruthie och Peter Petrowski sitter mitt emot mig och lägger patiens på Lucys dator. De kan minsann konsten att roa sig. Jag tror också att det förekommer någon slags taktiksnack, vilket är ganska intressant.
AHA! Nu BACKADE Ruthie i spindelharpan! Lätt fusk.
"Jag spelar inte för poängen, jag spelar för att det är roligt."
Eller hur!

-Mary

he was a punk, she did ballet, what more can i say?

alltså ÅH! avril gör en av (röst)rollerna i over the hedge. på nått mystiskt sätt jag känner jag nyvunnen respekt för båda, alltså både filmen och avril. kan nog nästan sätta tillbaka henne på piedstalen som hon satt på tills hon gifte sig med sum41-killen, det innebar stora trovärdighetsproblem. (och framförallt det faktum att ruthie hävdade att HAN skulle vara sk8er boi!!! )
anyways, hon behöver nog sitta på pedistalen, så liten som hon är, i should know, jag har ju faktiskt träffat henne in person, okej att hon tittade bort när jag pratade men hey, om man blir dissad av avril så har man ändå kommit en bra bit på vägen.
/LUCY

working girl

nu är jag sedan 40 minuter på jobb #2 för dagen, bibblan.
jobb #1 var dagis. hängde över staketet till mitt gamla dagis och kramades med en kollega och blev en smula tårögd, vi har starka band hon och jag. man bondar otroligt lätt när man blir modhotad första veckan i arbetslivet.

nåja, bibblan. ingen har skällt på mig än idag, det är ju annars en populär sysselsättning. jag har dock redan spotat mina stammisar.
stammis 1 är en liten spinkig pojk som ser väldigt bortkommen ut. han hänger här jämt, går mellan bokomaten och hyllorna och lånar tonvis med böcker och ser otroligt skyldig ut. antagligen är han nyinflyttat från valfri liten håla, känner ingen och hänger på bibblan för att fördriva tiden med plugg och kanske, om han har tur, bli vän med några av de koola kidsen (alla vet ju att de alltid hänger på bibblan). jag blir så himla sorgsen när jag tänker på det.
stammis 2 är lite mer av ett wierdo. varje tisdag de tre senaste veckorna har han kommit och frågat efter boken "mikroekonomi" (bara en sån sak). han har också varje gång hävdat att författaren till boken heter arnesson, i själva verket heter han arne m andersson. anyways, jag har varje gång upplyst honom om att den är utlånad med en person på kö och att han också kan ställa sig på kö. det har han aldrig gjort. vad är dealen? ställ dig på kö och invänta mejl, jag har viktigare saker för mig!

fem sekunder senare: nu hade jag en låntagare vid namn jennifer lopez!
/lucy

måndag, september 18, 2006

det gillas inte av lagen

Jag är uppenbarligen dum i huvudet. Här har jag gått i 21+ år och sett mig själv som en ganska begåvad och kompetent person. Ja, jag skulle nog sträcka mig så långt som att säga att jag vid fler än ett tillfälle kommit till slutsatsen att jag nog är lite mer värd än andra människor, och att jag som regel har rätt och borde få bestämma mer. No more. Jag erkänner mig besegrad av Heureka B, jag fattar ingenting av kastparablar och kroklinjiga rörelser. Min akademiska karriär kommer vara över nästan innan den har hunnit ta fart. Farväl, framgång och lycka - goddag, 9-5-på-konsum och pensionsspararångest.

Lucy: Men hallå, det var faktiskt min vän (vi kan kalla henne Keesha Hamilton) som påstod att det var kanelbullens dag, inte jag. Men å andra sidan - har jag fel om hur lång tid bollens färd i luften tar i uppgift 3 så kan jag ju ha fel om det här också. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad priset var på Coop om man gissade rätt på den stora bullen. Hoppas det är en årsförbrukning av något. Typ kanelbullar.

Jag har en låda på magen!

-Mary, distanserad som fan

skyll inte på mig, jag röstade på fi

NU KOMMER ALLT GÅ ÅT HELVETE, TACK SVENSKA FOLKET.

så nu har jag kommenterat valutgången och tänker tiga ihjäl den i fortsättningen.
eller okej, lite valvaksrapportering: när jag smsar min kära vän om hur äckliga tredjeriktetvibbar reinfeldts båda-händer-i-luften-mottagande-av-applåder-och-jubel ger mig så svarar hon "tredje riket? vilken film är det?"

on a further note; Mary, du har inte missat kanelbullensdag. enligt både wikipedia och kanelbullensdag.se så är det den 4 oktober. told you so, än finns det tid för eventuella gissningslekar om kanelbullsvikt på coop.
och happy lever och har hälsan.

/lucy

söndag, september 17, 2006

Sverker Olofsson och jag

Nähä, nä det är ju uppenbarligen ingen annan än jag som skriver här. Allt måste man göra själv. Lucy, Ruthie och Peter Petrowski valvakar i casa Camdens, och jag valvakar halvhjärtat i skogen. Jag har t.ex. wikipediat gamla regeringar och lärt mig att Carl Bildts farfars farfar också var statsminister. Mitt bästa med den här valvakan är Plus-Sverker. Jag ÄLSKAR verkligen Plus-Sverker. Jag vill typ föda hans barn. Plus-Sverker, och den glada statistikern som typ lät lite fnissig när han pratade om hur crazy det skulle vara om man istället för att rösta på partier röstade på vilken regering man ville ha. Det skulle ju bli JÄTTERÖRIGT! Det finns ju så många kombinationer!

Åååh, hur ska det gå, hur ska det gå? På min valvaka vill alla utom jag också byta statsminister. Jävla Åsa-Nisse-marxister.

Nu spelar Wille Craford på valvakan! Åh Wille, var gick det fel? Jag älskade Just D när jag var liten. Vem kan låta bli att älska texter som: "Varför är dom så fula, kan dom inte åka hem? Min syrra lirar bättre, och hon är ändå bara fem. Min farmor som är blind hon har bättre kontroll, har dom hajat om det handlar om en puck eller en boll?" (Vi vinner ni stinker), eller "Dom e alla lika från dom allra minsta till dom superrika. Dom bossar dej dom bossar mej dom glider runt överhuvudtaget å bossar sej. Dom e alltid på en men jag säger: lägg ner, för hur mycket man än jobbar vill dom ändå ha mer. Dom vill bara bossa och jag vill bara sova, dom borde bo i Boston å dansa Bossanova" (Din boss)? Det är BRA SKIT alltså! Det var tamejtusan bättre förr. Ur led är tiden, och det är synd om människorna. Folk kan inte uppföra sig nuförtiden. Det är precis som när Matt går på the prom med skolans slampa (som refereras till som en HARLOT!) och måste förklara för henne att hon inte ska ha sex för att få bekräftelse för killar gillar tjejer som de måste anstränga sig för, för det är mer naturligt. Typ. Okej, det kanske inte är en självklar koppling, men det är samma avsnitt som Riktiga Ruthie slutar tro på gud och pastorn håller värsta Pochahontastalet om väder och vind, de är verkligen gôrfint. Ja! Och Simon får se en sexupplysningfilm i skolan och Mary och Lucy blinddejtar tioåringar!

Ojdå, nu erkände Göran Persson sig besegrad. IT'S THE END OF AN ERA!

-Mary, fortfarande på distans

hjärtefrågor

Håhåjaja, Lucy yrar om söndagmornar men när JAG gick upp i morse (kl 8.09 SHARP) så var det minsann ingen annan som var vaken. Jojo. Jag gick och gjorde min plikt som medborgare och fick komplimang av en propagerande moderat för att jag var så artig och sen tog jag tåget till skogen. Och här är jag nu, i morgon ska jag bli inspelad och på tisdag kommer jag hem. FUN TIMES!

Igår var det livat värre, någon annan kan rapportera kanske?

-Mary, på distans

teamwork

ruthie pekade
lucy tog
och petrowski la i skivan i cdspelaren.
nu strömmar ingenting ut i köket.
thats teamwork for ya' på söndagsmorgonen.

/Lucy

lördag, september 16, 2006

disk drama.

den odrägliga pojkvännen peters observationer:

diskdramat trappas upp i klassisk kolektivs-stil. ruthie känner efter tunga pass i storköket och diskning långt in på småtimmarna att hon inter borde diska mer. någonsin. och att lucy borde ta tag i det hårda arbetet och diska upp dom överblivna glasen. men hon hatar och diska och menar att hon borde slippa för att hon kompenserar med sin glada och rogivade utstrålning. till dramat hör att mary anser att hon har diska mest i alla fall och att ingan annan borde klaga, vilket motas med ett kyligt "jasså" utav ruthie..
rafflande fortsättning..
- stay tuned!

Statusrapport

Ruthie: Badar. Det finns tamejfan ingen som badar lika mycket som henne. Det är helt galet, det finns liksom ingen hejd på det hela.

Lucy: Diskar gårdagens sushidisk. Imponerande, jag råkar veta att Lucy inte gillar att diska. Hon lyssnar på Smiths samtidigt, kanske inte riktigt vad jag skulle ha valt. Något mer storbandsaktigt tror jag.

Mary: Jag har precis påbörjat min uppfräschning. Jag har till exempel tvättat mig i ansiktet med apotekets oparfymerade ansiktstvål. Jag gillar att ha produkter som är nischade. Nu skriver jag såklart fåniga blogginlägg, men alldeles strax ska jag klä på mig och kanske dricka lite sprit. Och göra en frisyr tror jag.

Peter Petrowski: Är nog på väg hit. Det kanske vi inte nämnde förut, men Peter Petrowski bor egetligen inte här på riktigt. Han bara är här jämt och har sina grejer här och har utomäktenskapligt sex med Ruthie. Han ringde också förut och sa att han var från sverigedemokraterna. Inte för att jag är bitter eller så, men det var faktiskt ganska okamratligt gjort. Folk kan ju gå på det. Dessutom ska man inte skämta om sådant, Sverigedemokraterna är allvarliga grejer. Hot mot demokratin och all that jazz. Ja herregud.

-Mary

Ruthie in da house.

Idag när jag kom hem från jobbet så hade Mary och Lucy skapat en blogg. Det gör mig verkligen glad för om det är någon som har massa underfundiga tankar och kloka råd att dela med sig av så är det jag.

Idag så tänkte jag till exempel på att det är något särskilt med att komma hem. En värme och ett lugn infinner sig i kroppen. Jag kan känna mig glad på jobbet också men det är först innanför min egen låsta dörr som det där lugnet infinner sig. Peter Petrowski har även tejpat för kikhålet inifrån så att ingen ska kunna se in. Jag tycker inte om tanken på att folk skulle kunna se in. Vi har persiennerna nere när vi sover. Eller Lucy har, jag och Peter behöver inga för i vårt rum finns inga fönster.

En av Peters kompisar berättade om sin kompis som hade upptäckt att det saknades mat i kylskåpet. Hon ringde polisen och de hittade en tant under hennes säng. Det är sånt som gör att man inte glömmer att låsa dörren när man är nere i tvättstugan.

Andra saker man kan göra för att känna sig säker är att:
- Inte släcka lamporna så att man hela tiden ser allting ordentligt
- Dra undan duschdraperiet varje gång man går på toaletten
- Bara svara i telefonen när det är ett nummer man känner igen
- Inte titta på läskiga saker på tv:n, det gör en rädd i onödan (dock är det värt att följa program som efterlyst el. likn. så att man vet vad man ska passa sig för)

En del kallar mig paranoid. Men det är jag inte.
- Ruthie

vi delar på mjölken

Idag har jag och Lucy pluggat arslet av oss. Eller, Lucy har gjort det hon skulle och jag har tittat på mina böcker ett tag. Vi har köpt godis också, och gjort en blog. För att fira ska vi ha en drinkrelaterad sammanskomst, med eventuell dansrelaterad utgång senare.

Såhär bor vi: Vi har två rum, ett kök, ett badrum och en skrubb. I ett rum bor Mary, i ett annat bor Lucy (fast bara i halva, i halva rummet bor teven) och i skrubben bor Ruthie och Peter Petrowski. I köket bor guldfisken Happy. Vi belönar individualism med yta, tvåsamhet och det indirekta uppfyllandet och därmed reproducerandet av heternormen förpassas därför till skrubben. Vi har dessutom egna hyllor i skafferiet, för att man ska kunna skilja på folk och folk. Och deras mat.

Men vi delar på mjölken.

- Mary (och Lucy som sidekick)

dag ETT



Vi är the Camdens. Mary, Lucy, Ruthie och Ruthies jobbiga pojkvän. Inte han som var typecastad för att sjunga med baseballspelarna, utan den blonda. Han med hunden och mamman som får en ond pojkvän (fast det är bara jobbiga pojkvännen som förstår att han är ond, för han (onda pojkvännen) hotar att döda jobbiga pojkvännens hund).